Gadis Cantik Ini Mampu Beli Rumah Superlink & Subaru.Umur Baru 24 Tahun.Anda Macam Mana?




Tipulah kalau kami kata kami tak kagum dengan kejayaan gadis bernama Syafieqah A’lya ini apabila berjaya membeli rumah teres superlink dan Subaru di usia 24 tahun.
Well, rasanya kisah-kisah macamni harus dijadikan contoh buat remaja di luar sana. Mungkin boleh guna pendekatan yang lain, tetapi yang penting sudah simpan ‘misi’ untuk berjaya macam si cantik manis ni daripada muda lagi. Tahniah dik!

Mission accomplish before 24..


Terngiang-ngiang kata-kata kawan masa belajar Dahulu. “Orang paling gila dalam Rumah ni adalah kau”. Sikit pun tidak terasa apa yang kamu kata, malah ingin berterima Kasih sebab ayat ni menjadi pembakar semangat saya Sampai sekarang
Alhamdulillah cita-cita tercapai dan buat mak tersenyum Saya bukan dari golongan bijak pandai dan keluarga berada, tapi saya tahu Usaha dan pengorbanan serta berkat doa keluarga saya hari ini memberi hasil di masa Akan datang
Saya dah tahan lama segala kehendak saya dan bohong la kalau saya cakap saya tidak suka shopping, tapi saya tahan diri saya sebab saya yakin dengan kata-kata mentor saya Tn Khairul Ezuwan , “tahanlah sementara kehendak awak hari ini untuk dapat sesuatu yang lebih baik akan datang dengan lebih selesa”, saya banyak belajar dengan beliau bagaimana mengenal apa yang positive dan apa yang negative. Apa yang perlu didahulukan, apa yang perlu dikemudiankan. Bagaimana tahap memiliki kehendak tanpa terbeban. Dulu saya pernah cakap pada beliau, mustahil saya mampu lakukan tapi beliau dengan tenang jawab, TAK MUSTAHIL PON, AWAK BUAT JER.
Saya telah berjaya lakukan sebelum umur saya 24 tahun untuk miliki apa yang saya mahukan. Walaupon itu kehendak, saya tidak terbeban lagi untuk memilikinya dan ini masanya saya nak reward diri saya sendiri . Betul orang cakap, Kita bukan cukup bila bergaji besar, Kita akan rasa cukup bila Ada simpanan yang cukup. Lepas tu angka gaji bukan lagi faktor utama.
Kepada rakan-rakan , Tidak ada yang mustahil jika kita sanggup berusaha lebih, cekal dan kental untuk ubah diri kita sendiri . Semoga anda semua berjaya. Saya menulis untuk memberikan inspirasi apa yang telah saya lalui dan apakah hasilnya.
Sekadar perkongsiaan
Syafieqah Alya

Berjaya juga kumpul harta lain..


Malah, menerusi Facebook Khairul Ezuwan, si cantik manis ini sebenarnya dah memang berjaya mengumpul ‘harta’. Malah, dia juga merupakan pelajar cemerlang semasa belajar dahulu.
Saya nak share sedikit apa antara yang beliau telah kecapi sebelum umur beliau 24 tahun atas kebenaran dari beliau untuk menjadi inspirasi kepada orang Ramai terutama golongan muda dan belia.
Beli Kereta Myvi (Disewakan)
Pembiayaan ASB 200K , Teknik Compounding. Tidak usik dividen.
Rumah Terrace Superlink baru 5 bilik, 5 bilik air.
simpanan yang besar setiap bulan. Semua komisen, OT & income part time disimpan. Beliau hanya gunakan gaji basic untuk survive.
Beli kereta Subaru XV (kegunaan sendiri)
pembiayaan belajar telah dilangsaikan
tidak mempunyai pinjaman peribadi
tidak pernah mempunyai kredit kad

Kalau korang nak tahu caranya, bolehlah terus PM kepada mereka ya!

P/s: Tukar perbelanjaan Hangus Menjadi Pendapatan Setiap 10 Hari.Nak Jana Pendapatan Aktif dan Pasif dengan Produk keperluan Zaman sekarang iaitu Kredit Reload(topup).Permintaan Sangat Tinggi.

Source article : kredit to Oh Bulan..

Tip Amalan Menyimpan Syafieqah Alya( 24 tahun) Mampu Memiliki Rumah Superlink & Subaru



Kekalkan lifestyle asal walaupon gaji meningkat
------------------------------------
Alhamdulillah , Terima Kasih atas sokongan semua. Tak putus-putus dari semalam friend request yang masuk, terima kasih lagi sekali sudi berkawan dengan saya. Buat kawan-kawan alam maya yang Tak berhenti-henti pm saya minta tips dan guide. Di sini saya ingin kongsikan sedikit apakah cara yang saya lakukan. Moga-moga ianya memberi manfaat. Bagaimanapon setiap cara mengikut kemampuan setiap individu Itu sendiri.
Rahsia kejayaan saya hanyalah simpanan dan mengekalkan Gaya hidup seperti mula-mula kerja dahulu
Biarpun kenaikan gaji naik setiap tahun, allowance, bonus, komisen dan kerja part time ini tidak konsisten setiap bulan namun lebihan wang ini saya asing Kan untuk simpanan dalam ASB
Saya tidak berpakaian mewah, shopping setiap bulan, jalan-jalan di shopping complex, tengok wayang dan aktiviti lain seperti anak Muda lain walaupun saya berkemampuan berbuat demikian. Saya lebih suka jadi diri sendiri biarpun berkali-kali ditegur supaya Jangan susah Kan diri untuk korbankan masa Muda. Namun saya punya misi lebih besar.
Saya meletakkan beberapa target simpanan terlebih dahulu untuk ubah sedikit gaya hidup yang Saya mahukan. Contohnya sebelum Saya memiliki kereta baru, Saya pastikan simpanan saya pada satu tahap yang saya rasa selamat. Dalam apa keadaan sekalipon Saya mempunyai simpanan untuk digunakan dalam keadaan mendesak contohnya.
Pernah satu ketika dalam akaun gaji saya berbaki rm1 seminggu sebelum dapat gaji namun saya seboleh-bolehnya pertahankan simpanan Saya supaya tidak digunakan.
Kesimpulannya, kekalkan sementara lifestyle bila mula bekerja. Bila naik gaji, dapat komisen dan income extra simpan semua dahulu dalam tempoh 3 tahun. Pasti kita akan dapat hasil yang luar biasa. Saya sedar gaji kecil dan gaji besar tidak menentukan kita cukup atau tidak. Yang membuatkan kita cukup bila kita mempunyai simpanan. Selepas itu baru kita boleh cari Apa yang kita kehendaki.
Sekadar perkongsian, sekiranya ia bersesuaian maka ikutlah, tiada paksaan.

Kredit to  Syafieqah Alya


Daripada Peniaga Suplement Online Kepada Usahawan Telekomunikasi Jana RM480,000

























Puan Rozita umur 32 tahun , dulunya hanya peniaga suplement online seperti jamu , produk slim , dan produk kecantikkan wanita . So sebulan boleh lah buat income RM1000 ke RM1500 je .

Tidak pernah terlibat dengan mana2 busines networking . Tetapi bila beliau joins mymi dari husband beliau dan beliau sangat terkejut selama 6 bulan pendapatan beliau terkumpul sebanyak RM480,000 . Dan now focus dalam program mymi1 dan sudah melahirkan ramai insan2 berjaya bersama beliau

Sememangnya produk yang dikeluarkan Mymi1 merupakan produk keperluan masa kini dan permintaannya setiap hari memang tinggi.. 



Related incoming search item:

  • Mymi1 Global
  • perniagaan mymi1
  • buat duit mymi1
  • jana income pasif 2016
  • syarikat mymi1
  • maklumat mymi1
  • usahawan mymi1
  • bukti pendapatan mymi1
  • cara join bisnes mymi1


Bila Bakal Pelanggan Tanya Pasal Syariah di Mymi1???

hari ni pagi-pagi lagi dah bagun tidur,mana tak nya buat perniagaan guna platform online 24jam orang boleh hubungi..... kalau kedai fizikal memang tak la kan. yang buat hilang mengantuk bila dapat sms ,mcm mana nak join mymi1 ni cik? terus respon.
tapi kan kadang-kadang pelik juga macam-macam soalan yang ditanya,walhal masa guna pakai topup,beli dekat kedai berkurun-kurun tak pernah nya nak tanya pasal syariah-syariah ni dalam perniagaan telecomunikasi seperti produk topup......

Ramai yang tanya  tentang syariah di mymi1.. berlandaskan syariah atau tidak ?
Kalau kita belajar tentang rukun perniagaan.. Mesti ada 4 rukun.. 

1) Penjual
2) Pembeli
3) Produk / Perkhdmatan
4) Ijab dan kabul / Akad

1) Penjual dalam Mymi1 adalah syarikat..

2) Pembeli adalah kita. 

3) Produk yang mymi1 sediakan adalah produk maya. 
Macam kita tahu produk terbahagi kepada dua iaitu produk fizikal dan produk maya..
Produk fizikal adalah yg boleh di sentuh, rasa, makan, lihat dan lain2.. Contoh : Produk kesihatan, Talifon bimbit, baju dan lain2.. 
Yang kedua adalah produk maya iaitu produk yg wujud tetapi xblh di sentuh.. Hanya boleh di gunakan sebagai perkhdmatan.. Contoh : Facebook, wechat, whatsapp, instagram dan lain2..

4) Ijab dan kabul atau akad ini berlaku sekiranya penjual dan pembeli membuat satu urusniaga tanpa paksaan.. Contoh : Awak pilih pakej dan bayar mengikut hrga pakej yg telah di tetapkan dengan rela hati tanpa paksaaan dan saya terima pembelian awak..


sekiranya dalam perniagaan cukup rukun-rukun perniagaan. maka sesuatu perniagaan itu berlandaskan syariah..
be smart with knowledge#

Sebarang Pertanyaan


BERMINAT UNTUK JOIN PERNIAGAAN MYMI1,SILA INBOX FB PAGE SAYA DI

 WWW.FACEBOOK.COM/MESSAGES
SILA LOGIN AKAUN FACEBOOK ANDA DAHULU 






Related Incoming Search Item:-
  • perniagaan mymi1
  • mymi1 global sdn.bhd
  • pasif income mymi1
  • aktif income mymi1
  • pelan pendapatan mymi1
  • cara daftar mymi1
  • cara join mymi1
  • bukti pendapatan mymi1
  • tutorial mymi1
  • perniagaan topup
  • bisnes topup
  • buat duit dengan mymi1
  • mymi1 penipu
  • jutawan mymi1
  • review mymi1
  • jana pendapatan pasif
  • buat duit pasif 2016
  • mymi1 malaysia
  • apa itu mymi1
  • mymi1 login
  • mymi1 global
  • mymi1
  • mymi1 melaka
  • mymi1 kelantan
  • mymi1 johor
  • mymi1 selangor
  • mymi1 kuala lumpur





Kemana Modal Anda Selepas Join MYMI1.?



1) Mana datangnya duit dan ia pergi?

Duit yang kita beri kepada syarikat adalah untuk beli topup secara pukal atau "bulk purchase". Banyak orang beli "bulk purchase", duit yg banyak itu syarikat boleh tekan harga pembelian topup dari telco lepastu jual topup di pasaran dan ahli dengan keuntungan 10% - 15%.

Dengan pendapatan itu syarikat mampu beri sedikit duit kelebihan dari modal kita sebagai bonus. Itu lah sebab kamu bayar modal RM420 tapi dapat RM780 topup.

Sama lah macam Digi prepaid, ada kala kita pun dapat bonus RM20 atau RM50 sebagai bonus. Saya pernah terima lebih RM150 sebagai bonus dari Digi jugak. Harap penjelasan ini dapat tolong semua.



2) Mana datang pasif income tu? Takkan tak buat apa tapi dapat income? Haa mesti tertanya kan.

Senang macam ni lah, apa yang anda bayar, contoh anda ambil pakej bronze modal RM420.

Sebenarnya anda beli reload credit yang bernilai RM780 tapi hanya dengan bayar RM420 sahaja. Sebab apa? Sebab anda beli reload credit secara PUKAL. Sama juga peniaga topup yang lain, dia beli secara pukal dan jual satu satu.

RM780 tu company akan bagi dalam bentuk pasif income setiap 10hari.
Jadi, bila anda register saja, anda terus dapat free income RM30 dalam akaun. Lepas tu setiap 10hari akan akan dapat RM15 selama 50kali.

RM15×50=RM750+30 =RM780

Tapi yang bestnya, reload credit tu dibayar dalam bentuk USD ke dalam sistem web mymi1 tersebut. Selain dibayar dalam bentuk USD, reload credit tersebut sangat fleksibel. Jadi anda boleh gunakan untuk bayar topup, bayar bil, atau nak jual top up, atau pun nak cash kan dengan bank pun tiada masalah. Terpulang kepada anda 



3) Macam mana cara company dapat untung dan boleh bayar income members pada setiap 10 hari?


Company beli kredit topap secara pukal/banyak setiap minggu.

Contoh company beli kredit topap dari CELCOM sebanyak RM1 juta , so CELCOM akan beri rebet 4% - 7% dari RM1 juta.

So company dapat untung rebet sebanyak RM40k ke RM70k.

Itu baru seminggu. If sebulan ada 3 kali. So RM120k ke RM210k untung setiap bulan dari CELCOM beri.

Itu baru CELCOM beri. Belum DIGI, MAXIS, TUNETALK, U-MOBILE lagi ?



BERMINAT UNTUK JOIN PERNIAGAAN MYMI1,SILA INBOX FB PAGE SAYA DI

 WWW.FACEBOOK.COM/MESSAGES
SILA LOGIN AKAUN FACEBOOK ANDA DAHULU 






Related Incoming Search Item:-

  • perniagaan mymi1
  • mymi1 global sdn.bhd
  • pasif income mymi1
  • aktif income mymi1
  • pelan pendapatan mymi1
  • cara daftar mymi1
  • cara join mymi1
  • bukti pendapatan mymi1
  • tutorial mymi1
  • perniagaan topup
  • bisnes topup
  • buat duit dengan mymi1
  • mymi1 penipu
  • jutawan mymi1
  • review mymi1
  • jana pendapatan pasif
  • buat duit pasif 2016
  • mymi1 malaysia
  • apa itu mymi1
  • mymi1 login
  • mymi1 global
  • mymi1

Jana Pasif Income dengan Mymi1






















Apa itu pendapatan pasif?

pendapatan pasif ialah anda tidak perlu melakukan apa-apa aktiviti sama ada menjual,memperkenalkan platform ini dan sebagainya, tetapi anda hanya menjadi pengguna MYMI1 sahaja.

Anda tetap menerima duit setiap 10 hari sekali berkali mengikut pakej yang anda pilih. Ianya dibayar oleh syarikat MYMI1 kerana anda adalah sebahagian daripada perniagaan ini,modal anda ada disini



A – Pakej VIP ( USD6,000 = RM21,000 )    
                                  
Anda dapat Reload Credit ( RC ) Bernilai RM600 Selepas Daftar  

Anda dapat Reload Credit ( RC ) Bernilai RM900 Setiap 10 Hari Sebanyak 70 Kali      
Potensi Keuntungan Pasif : RM63,600                 
                                           
RM900 x 70 kali RM63,000 + RM600 Jumlah RM63,600



B – PAKEJ PLATINUM ( USD3,300 = RM11,550 )

Anda dapat Reload Credit ( RC ) Bernilai RM300 Selepas Daftar

Anda dapat Reload Credit ( RC ) Bernilai RM450 Setiap 10 Hari Sebanyak 65 Kali 

Potensi Keuntungan Pasif : RM29,550 
                                                                
RM450 x 65 kali RM29,250 + RM300 Jumlah RM29,550



C – PAKEJ DIAMOND ( USD1,270 @ RM4,445 )

Anda dapat Reload Credit ( RC ) Bernilai RM200 Selepas Daftar

Anda dapat Reload Credit ( RC ) Bernilai RM150 Setiap 10 Hari Sebanyak 60 Kali

Potensi Keuntungan Pasif : RM9,200 

RM150 x 60 kali RM9,000 + RM200 Jumlah RM9,200



D – PAKEJ SILVER ( USD320 @ RM1,120 )

Anda dapat Reload Credit ( RC ) Bernilai RM60 Selepas Daftar
                       
Anda dapat Reload Credit ( RC ) Bernilai RM37.50 Setiap 10 Hari Sebanyak 60 Kali 
                                                                                                                          
Potensi Keuntungan Pasif : RM2,310
                                                                   
RM37.50 x 60 kali RM2,250 + RM60 Jumlah RM2,310



E – PAKEJ BRONZE ( USD120 @ RM420 )

Anda dapat Reload Credit ( RC ) Bernilai RM30 Selepas Daftar
                       
Anda dapat Reload Credit ( RC ) Bernilai RM15 Setiap 10 Hari Sebanyak 50 Kali  

Potensi Keuntungan Pasif : RM780 
                                                                     
RM15 x 50 kali RM750 + RM30 Jumlah RM780 


Nilai Reload Kredit/topup yang anda dapat setiap 10hari sekali itu boleh di :-


  • Withdraw ke Bank 
  • Boleh Buat Pembayaran Bil Utiliti
  • Boleh jual Topup
  • Boleh Buat Topup Sendiri
  • Withdraw ke akaun bank secara auto 2 kali sebulan.


DAH TAHU PAKEJ MANA NAK JOIN INBOX FB PAGE SAYA DI

KLIK LINK DIBAWAH INI

 WWW.FACEBOOK.COM/MESSAGES
SILA LOGIN AKAUN FACEBOOK ANDA DAHULU 
                                                                                                                                  



Related Incoming Search Item:

  • Buat duit mymi1
  • apa itu bisnes mymi1
  • bisnes topup mymi1
  • mymi1
  • cara daftar mymi1
  • cara topup mymi
  • reload mymi1




tutorial bisness mymi1 international

Ramai yang bertanya saya apabila PM inbox Page,whatsapp,sms bertanyakan pasal MYMI1
katanya nak penerangan lanjut. dah tengok dan dah baca tapi masih tak faham..

jadi untuk tuan/puan yang betul-betul berminat nak mulakan perniagaan dengan MYMI1 boleh dengan dengan teliti,tinggalkan urusan lain sekejap dan dengar baik-baik.

Selepas dah dengar boleh lah buat keputusan nak join pakej mana yang anda mampu.. tapi hari ni rata-rata yang join bermula pakej diamond . dan ramai juga yang ambil pakej VIP kerana ianya cukup lumayan..

ini perniagaan topup global tuan/puan pasaran sangat luas dan permintaan sangat tinggi.Hari ini produk topup ni sudah menjadi barang keperluan....

Tiada kredit reload dalam telefon anda maka tak bermaknalah telefon tu.... untuk call,sms,whatsapp,untuk internet.... dll semuanya memerlukan topup kredit baru boleh guna..

Jadi kenapa tidak anda tukar perbelanjaan hangus menjadi pendapatan... Topup RM100 hangus tapi 10 hari kemudian masuk lagi RM100 ok tak ok tuan/puan. Modal sekali tapi dapat berkali-kali.

Berminat nak join Terus Inbox Saya di

www.facebook.com/messages

SILA LOGIN AKAUN FACEBOOK ANDA DAHULU