Bila Bakal Pelanggan Tanya Pasal Syariah di Mymi1???

hari ni pagi-pagi lagi dah bagun tidur,mana tak nya buat perniagaan guna platform online 24jam orang boleh hubungi..... kalau kedai fizikal memang tak la kan. yang buat hilang mengantuk bila dapat sms ,mcm mana nak join mymi1 ni cik? terus respon.
tapi kan kadang-kadang pelik juga macam-macam soalan yang ditanya,walhal masa guna pakai topup,beli dekat kedai berkurun-kurun tak pernah nya nak tanya pasal syariah-syariah ni dalam perniagaan telecomunikasi seperti produk topup......

Ramai yang tanya  tentang syariah di mymi1.. berlandaskan syariah atau tidak ?
Kalau kita belajar tentang rukun perniagaan.. Mesti ada 4 rukun.. 

1) Penjual
2) Pembeli
3) Produk / Perkhdmatan
4) Ijab dan kabul / Akad

1) Penjual dalam Mymi1 adalah syarikat..

2) Pembeli adalah kita. 

3) Produk yang mymi1 sediakan adalah produk maya. 
Macam kita tahu produk terbahagi kepada dua iaitu produk fizikal dan produk maya..
Produk fizikal adalah yg boleh di sentuh, rasa, makan, lihat dan lain2.. Contoh : Produk kesihatan, Talifon bimbit, baju dan lain2.. 
Yang kedua adalah produk maya iaitu produk yg wujud tetapi xblh di sentuh.. Hanya boleh di gunakan sebagai perkhdmatan.. Contoh : Facebook, wechat, whatsapp, instagram dan lain2..

4) Ijab dan kabul atau akad ini berlaku sekiranya penjual dan pembeli membuat satu urusniaga tanpa paksaan.. Contoh : Awak pilih pakej dan bayar mengikut hrga pakej yg telah di tetapkan dengan rela hati tanpa paksaaan dan saya terima pembelian awak..


sekiranya dalam perniagaan cukup rukun-rukun perniagaan. maka sesuatu perniagaan itu berlandaskan syariah..
be smart with knowledge#

Sebarang Pertanyaan


BERMINAT UNTUK JOIN PERNIAGAAN MYMI1,SILA INBOX FB PAGE SAYA DI

 WWW.FACEBOOK.COM/MESSAGES
SILA LOGIN AKAUN FACEBOOK ANDA DAHULU 






Related Incoming Search Item:-
  • perniagaan mymi1
  • mymi1 global sdn.bhd
  • pasif income mymi1
  • aktif income mymi1
  • pelan pendapatan mymi1
  • cara daftar mymi1
  • cara join mymi1
  • bukti pendapatan mymi1
  • tutorial mymi1
  • perniagaan topup
  • bisnes topup
  • buat duit dengan mymi1
  • mymi1 penipu
  • jutawan mymi1
  • review mymi1
  • jana pendapatan pasif
  • buat duit pasif 2016
  • mymi1 malaysia
  • apa itu mymi1
  • mymi1 login
  • mymi1 global
  • mymi1
  • mymi1 melaka
  • mymi1 kelantan
  • mymi1 johor
  • mymi1 selangor
  • mymi1 kuala lumpur





Share this

Related Posts

Previous
Next Post »